Uitslag LAC 10 februari 2008 in Deurne

Zondag 10 februari verschenen er elf leden van Neptunus '58 in zwembad de Wiemel aan de start voor een lange afstandswedstrijd.

Mark van Dinther beet het spits af op de 400 vrij. Hij verbeterde zijn pr uit oktober met 16,5 seconden. Daarna kwamen er vijf dames op deze afstand aan de start. Shirley Voets debuteerde, maar deed dat meteen uitstekend. Ze bleef Zoë Hellings en Elke Schellekens voor. Zoë zwom 18 seconden onder haar oude pr. Voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen moet ze nog 6 seconden sneller. Elke verbeterde zich met 14 seconden. Anouk van Helvoirt liet de grootste verbetering zien. Haar beste tijd was uit december 2006 en ze was maar liefst 43 seconden sneller dan toen. Ook verbeterde ze het clubrecord. Sandra Schellekens bleef 0.07 boven haar pr.

Lara vd Ven startte op de 200 vrij. Ze bleef met 2.55.99 precies binnen de limiet voor de BZK van 2.56.00. Daarna zwommen Roel vd Kleij, Mark en Linda Schellekens en Gijs Verhagen de 400 meter wisselslag. Mark was maar liefst 43 seconden sneller dan zijn oude pr uit 2006 en zwom ruim binnen de limiet voor de Brabantse Lange Afstands Kampioenschappen. Op diezelfde afstand was Gijs Verhagen, die de BLAK-limiet al op zak heeft, ondanks een pr van ruim 15 seconden zo'n 0,8 seconde te langzaam voor de NJK-limiet. Roel ging te hard van start en moest dat in het tweede deel van zijn race bekopen. Hij eindigde 8 seconden boven zijn pr. Linda zwom twee seconden boven haar tijd. Ze had al eerder de reservelimiet voor de BLAK gezwommen.


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'